2021. gada gaidītāko sporta notikumu prognozes: ko mums sola bukmeikeri

  • 2021. gada gaidītāko sporta notikumu prognozes: ko mums sola bukmeikeri

Publicēts: 11:43 14.01.2021 Pievieno notikumu

Lai arī visa pasaule joprojām gaida, kad noslēgsies Covid-19 pandēmija, vismaz šobrīd 2021. gadā plānoto sporta notikumu kontekstā iemesla piesardzīgam optimismam netrūkst. Ja iepriekšējā gadā lielākie sporta pasākumi tika pārcelti, tad šogad jau ir ieplānoti vairāki lieli turnīri. Cilvēki šajā laikā ir iemācījušies pielāgoties pandēmijas apstākļiem, un arī sacensību organizatori nu jau ir guvuši pieredzi, darbojoties papildu piesardzības režīmā, taču daudzi aktuāli jautājumi joprojām nav atbildēti, tostarp par skatītāju atgriešanos tribīnēs. Jauno gadu ieskandinot, “Betsafe” bukmeikeri prognozē, ko tas nesīs sporta notikumu pasaulē un  vai sporta bizness globāli šogad atkal pamazām ieies kādreizējās sliedēs.

2021. gadā ir izsludināti vairāki liela mēroga sporta pasākumi, ko aizrautīgi gaida līdzjutēji kā Latvijā, tā arī citviet pasaulē. Galvenā uzmanība viennozīmīgi tiks pievērsta Vasaras olimpiskajām spēlēm Tokijā, turklāt organizatori sola, ka tās norisināsies paredzētajā laikā. Kāds būs gaidāmās olimpiādes formāts un vai to varēs vērot arī klātienē - to rādīs laiks, taču “Betsafe” bukmeikeri jau šobrīd prognozē Latvijas sportistu panākumus vērienīgajās sporta sacensībās. Pašmāju olimpiešu izredzes izcīnīt vismaz vienu jebkāda kaluma medaļu eksperti vērtē ar samēra augstu 77% varbūtību, savukārt zelta medaļas izcīnīšanas iespējas tiek vērtētas ar vien 33% varbūtību, un reālus kandidātus uz šo godalgu šobrīd nosaukt būtu visai sarežģīti.

Pagājušajā gadā tika pārcelts arī Eiropas čempionāts futbolā. Un, lai gan Latvijas futbola izlasei līdz dalībai šajās sacensībās ejams vēl tāls ceļš, futbola fanu interese par tām tik un tā nemazinās. "Betsafe" bukmeikeru prognozes norāda uz to, ka šoreiz Eiropai būs jauna čempionvienība, proti, uzvarētāja titulu pirmo reizi iegūs Anglija vai Beļģija. Tikmēr Latvijas futbola izlasei aktuālāka būs dalība PK2022 kvalifikācijas spēlēs, kur tā ir vienā grupā ar Nīderlandi, Turciju, Melnkalni, Norvēģiju un Gibraltāru. Vismaz pagaidām cerēt uz kvalificēšanos finālturnīram Latvijai būtu pārāk ambiciozs mērķis, taču eksperti lēš, ka iespējas apsteigt Melnkalni un Gibraltāru, ieņemot vismaz 4. vietu savā grupā, nepavisam nav nereālas.

Tāpat vasaras sākumā gaidāms arī ikgadējais Pasaules čempionāts hokejā, kas visdrīzāk šoreiz tiks uzņems Rīgā. Latvijas hokeja izlases izredzes uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā bukmeikeri šobrīd piesardzīgi vērtē vien ar 20% iespējamību, tomēr, ņemot vērā spēlēšanu savā arēnā un galvenā komandas trenera Boba Hārtlija vārdu, cits scenārijs visdrīzāk tiktu uzskatīts par neveiksmi. Tikmēr NHL kontekstā ar lielu interesi tiek gaidīts jaunās sezonas sākums, liekot lielas cerības uz Elvi Merzļikinu Columbus komandas sastāvā. Viņu gan līdz tam sagaida cīņa ar Jonasu Korpisalo komandas iekšienē, kad tiks noskaidrots komandas sākumsastāva vārtsargs. Tikmēr "Betsafe" atsauc atmiņā viņa aizvadītās sezonas lielisko veikumu un ar 25% varbūtību vērtē Merzļikina izredzes arī šosezon būt NHL labāko pieciniekā “sauso” spēļu skaita ziņā.

Visbeidzot, runājot par cīņu sportu, pandēmijas apvītais 2020. gads netraucēja Mairim Briedim kļūt par Supersērijas un savas svara kategorijas lineālo čempionu, taču tagad tiek gaidīts viņa nākamais solis pretī panākumiem. Bukmeikeri ar 40% iespējamību prognozē, ka Briedis šogad debitēs smagsvaros un savā pirmajā cīņā iegūs uzvaru. Viņa pacelšanās uz smagsvaru kategoriju ir piesardzīgs, taču arī ir loģisks solis, un pirmā cīņa, visticamāk, tiktu aizvadīta kā neliela iesildīšanās, savukārt iespējamā dalība Supersērijā vai cīņa pret kādu smagsvaru elites pārstāvi, piemēram, Povetkinu vai Vaitu būtu gaidāma jau nedaudz vēlāk.

“Sporta notikumu ziņā 2021. gads solās būt ļoti interesants, un jācer ka pandēmijas apstākļi to vairs neietekmēs tik krasi kā pērn, taču to, protams, rādīs laiks. Gribētos ticēt, ka šogad pasaule spēs pamazām atgūties un nostāties uz iepriekšējā ceļa, kad par vētraino skatītāju pūli tribīnēs vajadzēja satraukties nevis mediķiem, bet gan viesu komandas spēlētājiem,“ komentē “Betsafe” prognožu eksperts Valters Rozmanis.

“Šogad gaidāmo sporta pasākumu kontekstā vislabākās izredzes Latvijai noteikti ir hokejā, kur mūsu komanda jau tradicionāli uzrāda labus rezultātus cīņā ar pretiniekiem, tāpēc, manuprāt, Latvijas izlases iekļūšana ceturtdaļfinālā, tāpat kā medaļas ir teju garantēta, neatkarīgi no čempionāta norises vietas. Visi apstākļi liecina tam par labu, un šis ir notikums, ko neviens nevēlēsies palaist garām,” papildina LNT sporta ziņu moderators Kaspars Dvinskis.

Kategorijas: Sports;
Dizains un Druka Iepazieties.lv Tipografijas.lv Fotostudijas.lv Webseo.lv