Užavas alus darītava
Užavas alus jau no pašiem pirmsākumiem pieturas pie viskvalitatīvākajām vācu nerūsējošā tērauda iekārtām, ražojot alu pēc modernām tehnoloģijām. Uzsākot alus biznesu, tika izmantots vietējais iesals, taču Latvijas klimatisko apstākļu dēļ, tas nav pilnvērtīgs, tāpēc Užavas alus brūvēšanā tiek izmantots pienācīgs Austrijā ražots iesals. Arī apiņi un raugs pieejamības un kvalitātes apsvērumu dēļ tiek importēti no ārzemēm.
Pati svarīgākā alus sastāvdaļa – ūdens – tiek iegūts uz vietas, no 82 m un 89 m dziļiem artēziskajiem urbumiem.
Plānojot ekskursiju, jāņem vērā, ka darba laiki ziemas un vasaras sezonā atšķiras, tādēļ sekojiet tam līdzi darītavas mājaslapā. Ekskursijas pieejamas grupām sākot no 10 cilvēkiem un ilgst aptuveni stundu. Apmeklētāji varēs uzzināt par uzņēmuma vēsturi un principiem, izstaigāt alus darītavu, degustēt (parasti pa 0,3 l kausiņam gaišo un tumšo alu). Nepilngadīgām personām (līdz 18) ekskursija ir bez maksas, bet viņiem, protams, netiks alus degustācijas.
Pēc ekskursijas interesenti var doties uz veikalu alus brūža pirmajā stāvā, kur var iegādāties kvasu vai dažādu šķirņu un veidu alu, kā arī suvenīrus.
Baudīsim alu apdomīgi un ar mērenību, lai novērtētu tā kvalitāti un garšu. Ciemos laipni aicināti tiek visi, kas vēlas pavadīt laiku kopā ar draugiem un ģimeni, iekļaujot ekskursijas, degustācijas un aktīvu atpūtu.