No 7. maija pastiprinātos drošības apstākļos drīkst darboties restorānu un kafejnīcu terases

  • No 7. maija pastiprinātos drošības apstākļos drīkst darboties restorānu un kafejnīcu terases

Опубликовано: 10:59 07.05.2021 Добавить cобытия

No 7. maija pastiprinātos drošības apstākļos atļauts atsākt sniegt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus klātienē ārpus telpām – restorānu un kafejnīcu terasēs. Līdz šim bija atļauta tikai ēdiena pārdošana līdzņemšanai.

Pie viena galdiņa drīkst atrasties ne vairāk kā četras pilngadīgas personas, neskaitot nepilngadīgus bērnus, ne vairāk kā no divām mājsaimniecībām, taču ne vairāk kā desmit personas kopā (t.i. pieaugušie un bērni).

Jānodrošina vismaz divu metru attālums starp pie dažādiem galdiņiem sēdošajām personām, ja starp galdiņiem nav izveidota norobežojoša siena. Galda piederumus, trauku komplektus un salvetes katram apmeklētājam jāizsniedz individuāli, pēc katras ēdienreizes (katra apmeklētāja) galdiņus jādezinficē un sabiedriskās ēdināšanas vietā darbiniekiem un apmeklētājiem jālieto mutes un deguna aizsegus uzturēšanās laikā, izņemot laikā, kad sēž pie galda.

Lai novērstu cilvēku pastiprinātu pulcēšanos sabiedriskās ēdināšanas vietās vēlās vakara stundās, tiek noteikts ierobežojums sabiedriskās ēdināšanas vietu darba laikam klātienē ārtelpās – darbu sāk ne agrāk kā plkst. 6.00 un beidz ne vēlāk kā plkst. 21.00. Sabiedriskās ēdināšanas vietas pēc plkst. 21.00 drīkst izsniegt ēdienu tikai līdzņemšanai.

Vienlaikus, līdzīgi kā tirdzniecības vietās, arī sabiedriskās ēdināšanas vietās ir jābūt noteiktai atbildīgajai personai, kas organizē noteikto epidemioloģisko drošības pasākumu īstenošanu. Atbildīgajai personai pastāvīgi jāatrodas sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniegšanas vietā tā darbības laikā; pēc uzraudzības un kontroles iestādes amatpersonas pieprasījuma jāsniedz nepieciešamo informāciju par epidemioloģiskās drošības pasākumu īstenošanu sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma vietā; kā arī objektīvi pārbaudāmā veidā jāidentificē un jānorāda kontroles laikā sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniegšanas vietā esošo apmeklētāju skaitu.

Tāpat apmeklētājiem redzamās vietās (vismaz pie ieejas un kases) jābūt izvietotai skaidri salasāmai publiski pieejamai informācijai, tai skaitā svešvalodās, par maksimāli pieļaujamo personu skaitu, kas vienlaikus var atrasties pakalpojuma sniegšanas vietā, atbildīgās personas kontaktinformācijai, un pašvaldības policijas kontaktinformācijai.

 

Autors:

riga.lv

Dizains un Druka Iepazieties.lv Tipografijas.lv Fotostudijas.lv Webseo.lv